Center for papirkunst

Velkommen til
papirets verden

Mandag – søndag fra 10 – 17

Blokhus, Danmark

Besøg

Når du træder ind i vores udstillinger, vil du fornemme, at tiden går lidt langsommere. Papirkunst er nemlig fordybelsens kunstform – for skaberen såvel som iagttageren. Her kan du glemme tiden for en stund og fortabe dig i fascinerende værker, der giver stof til eftertanke.

Oplev papirkunst i verdensklasse i vores kerneudstilling og skiftende særudstillinger.  Køb helt unikke gaver og papirprodukter, brugskunst og designvarer i butikken og nyd kortrejst mad i cafeen. Centerets Papir-værksted giver alle gæster mulighed for at udforske deres kreativitet med papiret som materiale. Klik dig videre og læs mere om de oplevelser, der er i vente…

Film fra åbningen af Center for Papirkunst 23. marts 2018. Musik af Benjamin Koppel & Morten Zeuthen.

Center for Papirkunst ligger i Hune ved Blokhus i Nordjylland. Det er let at komme hertil med offentlig transport fra nærliggende byer som Aalborg og Frederikshavn (bussen stopper 10 meter fra centerets entré). Kommer du i bil, kan du parkere lige udenfor på vores store p-plads.

Book en af de populære omvisninger til din forening eller gruppe. Kontakt os på tlf. +45 60129492, eller send din forespørgsel til info@centerforpapirkunst.dk. For yderligere information se ‘For grupper’

Center for Papirkunst er på kort tid blevet et usædvanligt populært udflugtsmål, også for grupper. Vi tilbyder rundvisning, workshops og cafébesøg. . Kontakt os for at høre nærmere og besøg centerforpapirkunst.dk.

Vi tilbyder grupperabat for grupper fra 20 personer under forudsætning af at der betales samlet for hele gruppen.

Frokost eller eftermiddagskaffe er et populært valg for grupper der besøger kunstcenteret. I vores hyggelige café tilbyder vi kortrejst mad fra kvalitetsleverandører. Her venter dig kunstneriske smagsoplevelser af udsøgt kvalitet: smukke papirpyntede kager, frisksmurte sandwich og charcuteribræt med hjemmerørte tapernader. Vi har et bredt udvalg af drikkevarer og friskmalet kaffe. Se mere her.

Grupper bedes bestille mindst 5 hverdage i forvejen, så vi kan sikre jer den bedst mulige oplevelse.

De fleste gruppebesøg varer to timer.

Ring til +45 6012 9492 eller mail til info@centerforpapirkunst.dk – så finder vi sammen den løsning der passer bedst til netop jeres oplevelse.

Udstillinger

Hos Center for Papirkunst udfolder der sig en verden af sanseindtryk, som vil ændre dit syn på det hvide materiale. Oplev kerneudstillingen af Bit Vejle, de skiftende udstillinger med internationale og nationale anerkendte papirkunstnere, papirkunsthåndværkere og papirdesignere.

×

Med saksen som pensel

Glem tiden for et øjeblik, og træd ind i dansk-norske Bit Vejles fascinerende og forunderlige verden af papir. I centrets kerneudstilling har den verdensberømte psaligraf samlet et bredt udvalg af de mange imponerende værker, som hun har skabt med sin broderisaks igennem de sidste 30 år.

Bit Vejle udstillede for første gang på Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim i 2008, og siden er hendes værker vist på førende museer som Nationalmuseum i Stockholm, ’Victoria & Albert’ i London, Nordic Heritage Museum i Seattle, Today Art Museum i Beijing og H.C. Andersens Hus i Odense. Foruden sine udstillinger, der har sat publikumsrekorder verden over, har Bit Vejle samarbejdet med en lang række eksklusive brands. Hun har udført bestillingsopgaver for bl.a. det franske modehus Hermés, Hilton Hotel, Porsgrund Porcelænsfabrik, Nidarosdomen, Røros Tweed og Georg Jensen.

Bit Vejles verden består af fortællinger med smukke motiver, men hendes kunst er mere end kønne blomster og fugle. Hvert eneste papirklip har sin særlige historie at fortælle og inviterer tilskueren til at reflektere og fortolke. Nogle rører ved alvorlige emner, mens andre hylder glæden i de små ting.

Psaligrafi er græsk og betyder direkte oversat at male/tegne med saks. Kunstformen har oprindelse i Kina, hvor papiret blev opfundet, og herfra spredte den sig via Silkevejen til resten af verden i løbet af 1300-tallet. Kineserne betragter stadig psaligrafi som deres nationale kunstart, men også i Danmark har vi en stærk tradition for papirklip. Bl.a. takket være H.C. Andersen, der foruden at skrive sine berømte eventyr også fortalte historier ved hjælp af saks og papir. Og så naturligvis gækkebrevet, som er en særligt dansk tradition med rødder tilbage i 1800-tallet.

Psaligrafi er langsomhedens og fordybelsens kunstform og er indbegrebet af slow art. En disciplin, som kræver tid og kunstnerens fuldkomne koncentration. Hvert eneste klip er nøje planlagt, og der er ikke plads til fejl, når penslen er en broderisaks og lærredet et fint og skrøbeligt stykke papir. Det er bl.a. det, der gør psaligrafi så betagende. At betragte et værk, som er skabt over hundredevis af timer med en helt utrolig indlevelse og tålmodighed.

Bit Vejles vandreudstilling ‘Scissors for a Brush’ rejser verden rundt og er booket helt frem til 2023. Følg med her og se, hvor udstillingen vises.

Med saksen som pensel

Kerneudstilling

Gå på oplevelse i Bit Vejles magiske papirklip, som har rejst verden rundt og vundet stor international anerkendelse.

×

Herman Coppus

21. september 2018 – 10. marts 2019:

Herman Coppus (1955) er uddannet på Academy of Fine Arts, Maastricht i Nederlandende.  Hans visuelle arbejder er inspirerede af moderne kunststrømninger som konstruktivisme og geometrisk abstraktion. Han har udviklet sit eget visuelle sprog, karakteriseret af et klart fokus på farve, rytme og lyseffekter. Et andet karakteristika er hans perfektionistiske tilgang til udførslen af kunstværkerne.

Udstillingen er åben fra 21. september 2018 – 10. marts 2019.

Udstillingen støttes af Kulturministeriets udlodningsmidler.

Herman Coppus

Oplev papirets møde med geometriske former og farver: Herman Coppus på Center for Papirkunst. Udstillingen vises fra 21.september 2018 – 10.marts 2019.

×

Over Jorden Under

21. september 2018 – 10. marts 2019:

Over Under Jorden af Theresa Maria Jessing. Jessing er uddannet illustrator, har udgivet flere bøger og er en dygtig og innovativ kunsthåndværker. Desuden er Theresa trendsetter med en unik evne til at formidle meningsfuldheden omkring temaer som økotrend, tid til refleksion og værdien i lavt materielt forbrug – Hun evner kort sagt, i billedlig form, at samle de store spørgsmål som i stigende grad begejstrer og engagerer dagens samfund og især de unge.
Theresa er allerede kendt af mange, men for noget ganske andet end papir. Theresa Maria Jessing er nemlig Bonderøven Frank Erichsens kone og bor på Kastaniegården som DR´s tv-seere har fulgt tæt de seneste 10 år.

I udstillingen ”Over Jorden Under”, skaber Theresa en forunderlig fortællende verden som inspirerer både store og små – en verden i papir, som viser en helt ny måde at anskue samspillet mellem mennesker, dyr og natur på.

Udstillingen vises fra 21.september 2018 – 10.marts 2019.

Udstillingen støttes af Kulturministeriets udlodningsmidler.

Over Jorden Under

Over Jorden Under skildrer en helt almindelig dag i et søskendepars liv. Udstillingen vises fra 21.september 2018 – 10.marts 2019. Foto af Jacob Due.

×

Ballerina Bulldog Universe

I udstillingen møder du Bit Vejles Powerpige, Ballerina Bulldog.

Med sig på sin livsrejse har Ballerina Bulldog en række forskellige powertools (indre kræfter), som hun tager frem og anvender, når hun har brug for ekstra styrke. Livskraften henter hun fra sit hjerte. Ballerinaens allervigtigste powertool er bulldogen. Bulldogen er tydeligvis ikke smuk, men den har personlighed og er trofast! Derfor er bulldogen et symbol på, at man skal være sig selv og stå ved den, man er.

Ballerina Bulldog-konceptet består af 21 papirklip med figuren Ballerina Bulldog som hovedperson.

Det er ikke tilfældigt, at det lige netop er en balletdanser, Bit Vejle har valgt som hovedperson i dette koncept. Danserinden er ikke castet, fordi hun er pæn. Snarere tværtimod! Hun udgør et symbol på, hvad der er muligt for et menneske at opnå, hvis man gør en indsats for det selv. En balletdanser skal arbejde uendeligt hårdt og målrettet i mange, mange år for at kunne yde optimalt i sin kunst.

Konceptet er rodfæstet i Søren Kierkegaards filosofi. Kierkegaard fortæller om livsvejen, vi alle går (ballerinaens line). I løbet af livet vil vejen af og til dele sig i to. Så bliver vi nødt til at stoppe op, tænke os godt om og beslutte, om vi skal gå til højre eller til venstre. Vi træffer en beslutning og fortsætter ud ad livsvejen, vi har valgt. OG det, som er så vidunderligt, er, at på et tidspunkt deler vejen sig på ny – og vi får derved mulighed for at træffe et nyt og endnu klogere valg.

På sin linedans gennem livet henter Ballerina Bulldog sine powertools frem, når hun står overfor udfordringer, som kræver en løsning. Powertools’ene skal minde os om, at vi alle har en masse indre kraft at trække på, når vi har behov for det.

 

BULLDOG Bjæf, når livet bidder, og vær tro mod dig selv.
NØGLE Du har magt til at åbne og lukke for ting i livet.
HJERTE Hav hele hjertet med i alt, hvad du gør.
DUE Slut fred med dig selv og din nabo.
HUMLEBI Det umulige er muligt, bare du vil det nok.
SLAGBOR Du kan flytte bjerge.
TRYLLESTAV Skab magi i dit eget liv.
46664 Tilgiv som Mandela.
HÅNDMIKSER Pisk stemningen op, når det behøves.
SOMMERFUGL Du kan altid forandre dig.
SAKS Brug din kreativitet.
KRONE Du er dronning i dit eget liv. Du bestemmer selv love og regler for, hvordan dit liv skal leves.
TIMEGLAS Tag vare på tiden, brug den godt.
TERNING Vov at tage chancer.
KAGE Husk at forsøde dit liv.
VIOLIN Lyt og find dit livs melodi.
ANKER Opgiv aldrig håbet.
KORS Tro på noget større end dig selv.
GAFFEL Spis klogt og tag vare på kroppen.
LÅS Sammenhold og loyalitet giver styrke.
REVOLVER Sigt mod dine mål.
VINGER Brug fantasien til at opdage nye muligheder.

 

Der stilles store krav til børn og unge i dag – og mange børn og unge stiller urimeligt høje krav til sig selv. Så høje, at det kan blive et alvorligt problem.

Den yngre generation befinder sig billedligt talt på en vanskelig linedans i begyndelsen af livet. Hver dag skal de balancere mellem massive krav fra omverdenen og andres og egne idealer, som er svære leve op til. De forsøger at tilpasse sig og tilegne sig egenskaber, som, de tror, forventes udefra. Det betyder, at de mister eller aldrig kommer i kontakt med deres egne enestående, personlige egenskaber og styrker. Resultatet er, at de bliver ulykkelige og i værste tilfælde kan det føre til psykisk og fysisk sygdom.

Måske vil en rollemodel, som de kan spejle sig i, kunne hjælpe? Vi må have Ballerina Bulldog på banen.

Ballerina Bulldog kan, som mange børn og unge, ikke længere holde til at skulle at leve op til alle de høje krav. Hun har derfor besluttet at finde sin egen måde at balancere på sin line gennem livet. Og mestrings-teknikken, som hun benytter, vil hun gerne dele med andre.

Ballerina Bulldog-konceptet skal glæde børn og unge, motivere dem til at blive bevidste om deres indre styrker og inspirere dem til at blive den bedste udgave af sig selv.

Ballerina Bulldog Universe

23. marts – 9. september 2018

Fortællingen om Ballerina Bulldog er baseret på Søren Kierkegaards filosofi. Udstillingen viser Ballerina Bulldog, som, med hjælp af sine power tools, tager ansvar for sin linedans gennem livet. Foto af Ambiente.

×

Kommende udstillinger

22. marts 2019 – 22. september 2019:

Professor Qiao, Cafa University, Beijing.

Emma Reid og Layla Arthur fra The Jersey Arts Trust.

Bit Vejle, Norge/Danmark

Paper Dialogs er resultatet af et kunstnerisk projekt etableret i forbindelse med det diplomatiske samarbejdsjubilæum mellem Norge og Kina i 2014. Udstillingen blev først vist i Beijing, hvorefter den vandrede til Shanghai, Oslo, Trondheim og senest Jersey. Xiaoguang Qiao er både professor og anerkendt kunstner. I årtier har han udforsket moderne kunst baseret på traditionel folkekunst. Han er professor ved the kinesiske Academy of Fine Arts i Beijing (CAFA), hvor han også er direktør for Intangible Cultural Heritage Research Center.

Udstillingen kan herefter ses på Telemarksgalleriet i Norge frem til 22. september og derefter på Appleton Art Museum i Florida fra 16. november 2020 – 9.januar 2021.

Årlig påskeudstilling med Jammerbugt kommunes 5.klassers gækkebreve.

Kommende udstillinger

Hvert år åbner nye særudstillinger med papirkunst af nationale og internationale kunstnere.

×

Tidligere udstillinger

23. marts – 9. september 2018

Påskens hyggelige gækkebreve er en ældgammel tradition, som er helt unik for Danmark. Center for Papirkunst fejrer traditionen!

I udstillingen ”Gækkebreve til …” kan du opleve et udvalg af historiske gækkebreve fra Nordjyllands Historiske Museums samling og få et særligt indblik i den folkekære påsketradition og dens udvikling igennem århundreder. I samarbejde med skolerne i Jammerbugt Kommune viser vi gækkebreve klippet af elever på 5. klassetrin.

Gækkebreve har været en dansk påsketradition siden 1700-tallet. Vi klipper og digter et lille brev med formålet at ’drive gæk’ med modtageren. Hvis modtageren ikke gætter afsenderen, kvitteres med et chokoladeæg eller et kys.

En vintergæk
En sommernar
En fugl foruden vinger
En lille ven som har dig kær
En kærlig hilsen bringer

23. marts – 9. september 2018

“Center for Papirkunst bliver til” er en procesudstilling, der viser omdannelsen af en gammel erhvervsbygning til et kunstcenter.

I Centerets aktualitetsgalleri kan man i foråret og sommeren 2018 få et indblik i den gamle erhvervsbygnings transformation til Center for Papirkunst. Ombyningen varetages af det Århusianske totalenterprisefirma Ambiente. Udstillingen består blandt andet af billeder og timelapse-videoer.

Tidligere udstillinger

Center for Papirkunst viser nye særudstillinger hvert år. Arkiv over tidligere udstillinger.

Events

Center for Papirkunst afholder årligt flere arrangementer. Vi er også med når der afholdes begivenheder i Hune og Blokhus. Skriv dig op til nyhedsbrevet og modtag informationer om kommende events direkte i din indbakke eller følg med på Facebook hvor begivenheder løbende vil blive slået op.

I Center for Papirkunst vil vi gerne give mulighed for at opleve kunstværkerne i Core Exhibition i et meget roligt tempo med plads til fordybelse. Derfor har vi ladet installere en helt særlig lyssætning over alle værkerne, som vi aktiverer den første torsdag i måneden udenfor højsæson.

Oplevelsen byder på:

Tempoet i Core Exhibition vil disse dage være langsomt

Der beregnes 30 minutter til at opleve Core Exhibition i Slow Art belysning

10. september – 20. september: LUKKET. Grundet udstillingsombygning holder centeret lukket. Vi byder velkommen til en helt ny udstilling 21. september 2018 kl. 13.00. Fri entré denne dag!

 

Julen er en helt særlig tid på Center for Papirkunst. Papirklip, fold og deko er en tradition mange forbinder med jul. Kom og se Nordjyllands smukkeste juletræ, lav jeres eget julepynt i Atelieret, køb flotte juleprodukter i butikken og hyg jer med dem, I har kær.

Kom og oplev Luciaoptoget – blandt de smukke papirklip i Black Box og rundt i hele centeret.

Mangler du årets fedeste nytårshat? kom og lav den i Papir-atelieret. Vi laver knallerter, nytårspynt og hatte. Alt sammen i papir!

WORKSHOP med Louise Helmersen fra LIVINGLY. Følg med på Facebook…

 

Café

I den hyggelige café venter dig kunstneriske smagsoplevelser af udsøgt kvalitet. Smukke papirpyntede kager, frisksmurte sandwich og charcuteribræt med hjemmerørte tapernader og et bredt udvalg af drikkevarer og friskmalet kaffe.  Husk, at I kan besøge cafeen uden at betale entré.
Foto: Poul NymarkFoto: Poul NymarkFoto: Poul Nymark

Foto: Poul Nymark

Menu

Kaffe, Guatemala. Fra Nørresnede Kafferisteri (35cl.) 35.-
Kaffe, Etiopisk sidamo. Fra Nørresnede Kafferisteri (35cl.) 35.-
The, Østerlandsk. Grøn te m. gojibær 35.-
The, Østerlandsk. Sort te, økologisk earl grey 35.-
Øl, flere varianter. Fra Skagen Bryghus (50cl.) 65.-
Danskvand m./u. citrus, Coca-Cola, Fanta, Sprite, Cola Zero  (25 cl.) 30.-
Vand, pr. kuvert 10.-
 Vin glas flaske
Rødvin, Frankrig. Louis Invino, Merlot. Vin de Pays d’Oc 55.- 185.-
Rødvin. Frankrig. Château de Ruth Grande Sélection, Côtes Du Rhône, 2016 75.- 250.-
Hvidvin, Frankrig. Louis Invino, Sauvignon Blanc. 55.- 185.-
Hvidvin. Frankrig. La Forge Estate Viognier, 2016. Vin de Pays d’Oc 75.- 250.-
Grøn matcha-muffin 35.-
Fragilite med dansende ballerina 35.-
Brownie med Theresa Jessing design 35.-
Brownie med Herman Coppus design 35.-
Brownie med Bit Vejle design 45.-
Is. Vælg mellem jordbær, karamel eller lakrids 15.-
Tebolle med smør 25.-

Fra 11.00-16.00. Bestil bord: 6012 9492.

Charcuteribræt med udvalgte udskæringer og tapenader

Fire udvalgte udskæringer fra Rævhede Naturprodukter, hjemmerørt mayonnaise, hjemmelavet hummus, hjemmesyltede rødløg og rørt semidried tomatpasta.

Serveres med friske flûtes fra Hune Bageri

115.-
Sandwich m. hjortekølle

Lyst el. groft sandwichbrød, hjemmerørt mayonnaise, peberrod/tranebær-spread  og mør hjortekølle fra Rævhede Naturprodukter.

55.-
Hvedebolle med pålæg

Dagens udskæring fra Rævhede Naturprodukter. Bollen fra Hune Bageri akkompagneres med Ryaa smør m. Læsøsalt og en tapernade.

45.-

Leverandører

Velkommen til en verden af specialiteter og delikatesser

Efter mange år som jægersoldat valgte Jimmy Lunde Havgaard i 1989 at tage orlov fra Jægerkorpset. Orloven blev brugt på at istandsætte og starte dét som i dag er kendt som Rævhede Naturprodukter. Rævhede Naturprodukter har specialiseret sig i stort set ALT hvad hjertet kan begære indenfor vildt – fra både ind- og udland.

Rævhede startede med det mål og ønske at fremstille kvalitetsvarer baseret på vildtkød samt at give forbrugerne et alternativ, når det gælder udbuddet og udvalget af kvalitetsfødevarer på det danske marked. Og samme mål og ønske har de den dag i dag. Gennem årene har Rævhede Naturprodukter modtaget adskillige priser for vore specialiteter – som alle fremstilles med respekt for gode gammeldags håndværksmæssige traditioner.

Et brødhus hvor det gode håndværk er i centrum

Brød har siden tidernes morgen været en central ingrediens i vores hverdag. I Hune Bageri er respekten for dette stolte håndværk og dermed for brødet, hvad det i bund og grund handler om. Frembringelsen af det kvalitetsprodukt Hune Bageri er stolte over at levere til deres kunder er en process, som starter allerede ved indkøb. Hune Bageri arbejder fokuserede på at sikre, at de råvarer der bruges har den højeste kvalitet.

Hos Aabybro Mejeri bliver godt håndværk til prisvindende produkter

Aabybro Mejeri arbejdes der for at skabe produkter af høj kvalitet, baseret på de gamle håndværksmæssige traditioner inden for dansk mejeribrug. Detaljerne i produktionen kan smages i de færdige produkter. Flødeisen kaldes RYÅ IS, fordi Aabybro Mejeri ligger ved åen Ryå midt i det naturskønne Vendsyssel.

Når kaffe bliver personlig..

Nørresnede Kafferisteri er et lille familiedrevet firma, som brænder for god kaffe. I spidsen står Brian Sigtenbjerggaard som i 2014 sagde sit job op, og kastede sig ud i sin passion for god kaffe. Nørre Snede Kafferisteri importerer selv deres kaffebønner, som er udvalgt i hele verdenen. De rister altid kaffen i små portioner, hvilket sikrer at kaffen altid er friskristet. Risteprocessen er en langsom ristning, hvilket betyder at bønnen får tid til at udvikle sin aroma. Kaffen håndpakkes hurtigt efter ristningen, derved beskyttes kaffen optimalt.

Brygget med omhu og bør skænkes med kærlighed

Skagen Bryghus er beliggende i “hjertet” af Skagen. På Skagen Bryghus brygges specialøl som tappes på deres eget tapperi. Flere af deres øl har vundet flotte priser, senest juleøllen ‘Den gale Skovnisse’ som Nordens bedste juleøl (28/10/18). På Center for Papirkunst føres et bredt udvalg.

Papirværksted

 

I en digitaliseret verden, hvor tid er en mangelvare, er det vigtigere end nogensinde før, at vi lader fantasien og kreativiteten få frit løb. At vi dyrker den skabertrang, der bor i os alle, og fordyber os i noget, der udfordrer vores fantasi og finmotorik.

Det har du mulighed for i vores papir-værksted, hvor vi er nysgerrige og udforsker papirmaterialet og stimulerer til nytænkning hos både børn og voksne.

I Papir-værkstedet kan du slippe din indre papirkunstner løs og prøve kræfter med kunsthåndværk, gækkebreve, origami eller papirsilhuetter – selvfølgelig under kyndig vejledning af vores hyggelige medarbejdere. Design f.eks. din egen lampeskærm, fold et papirfly, byg en drage, eller lav de fineste indbydelser, bordkort eller papiræsker.

Har du nogensinde spist et stykke papir? Hos os kan du dekorere, pynte og spise dit helt eget kunstværk.

I butikken kan du købe kreative papirprojekter som du kan tage med hjem, give i gave eller lave i papirværkstedet.

Silhuetkabinet

Gå ikke glip af vores populære silhuetkabinet, her får du hjælp til at klippe dit eget silhuetportræt! En fantastisk gave til bedsteforældre, onkler, tanter, mor, far, kæreste og ven.

Butik

I butikken finder du bl.a. papirprodukter, gaveideer, papirkunst- og kunsthåndværk samt Bit Vejles unikke designs.

Leder du efter en fødselsdagsgave, værtindegave, en gave til bryllupsparret eller konfirmanden, så finder du det hos os.

I butikken har vi blandt andet smukke håndlavede notatbøger, postkort, porcelænsservice med papirklipdekor, håndlavet papir, sakse, kunsthåndværk, bøger, et stort udvalgt af juleprodukter, klipfisk og spiseligt papir.

Har I været gift i 1 år? Så er det tid til at fejre Papirbryllup! Kom ned i butikken og se de mange flotte dekorationer til jeres fest, og lad os hjælpe jer med at fejre kærligheden.

Det smukke porcelænsservice ZELESTE, designet af Bit Vejle, udført af Porsgrund Porselensfabrikk, sælges som det eneste sted i Danmark hos Center for Papirkunst. Se de smukke varianter her: Zeleste-folder

Bit Vejles kunst sælges som nummererede og signerede værker i butikken. Et udvalg af Bit Vejles unikke papirdesigns kan også købes via internettet.

 

Om centeret

Du tænker måske, at du kender papir. Det fine materiale af fibre, som er en selvfølgelig del af vores hverdag: Avispapir. Brevpapir. Bagepapir. Indpakningspapir. Kopipapir. Men papir er meget mere end det.

Hos Center for Papirkunst udfolder der sig en ny og spændende verden for øjnene af dig. En verden af sanseindtryk, som vil ændre dit syn på det hvide materiale. Nordisk Center for Papirkunst er det eneste kunstcenter i Norden, der har papiret som omdrejningspunkt: klippet, formet, foldet, revet eller skåret. Her kan du opleve imponerende samtidskunst, håndværk og design af papir, skabt af både nationale og internationale kunstnere.

Tid for eftertanke

Netop eftertanke og fordybelse er mangelvarer i vores moderne hverdag. En hverdag, som er præget af rastløshed, hastværk og høje krav. Center for Papirkunst er et åndehul og et frirum, hvor ro og refleksion er i centrum. Et sted, hvor du kan stoppe op, glemme tiden for en stund og bare lade dig rive med. Slow Art er kunst, der tager tid. Både at mestre, udføre og iagttage. På Center for Papirkunst oplever du slow art i verdensklasse, og hvert år deltager centeret i markeringen af International Slow Art Day.

Papir som udtryksform

Papir er et fascinerede materiale, som længe har spillet en central rolle i vores hverdag. De fine ark, som bliver til af træ, har i århundreder bundet mennesker og kulturer sammen og gjort det muligt at nedfælde love, religioner og historiske begivenheder.

Vi har brugt det til at udveksle ideer og kommunikere, skrive breve, aviser og kontrakter. I dag foregår det meste på computer, og papirets rolle i vores dagligdag har ændret sig markant. Men det mangfoldige materiale rummer utallige muligheder og kan bruges til meget mere end det, vi traditionelt forbinder det med. Det er også et afsæt til stor kunst – psaligrafi, origami, decoupage, skulptur og andre imponerende udtryksformer.

Bag centeret

Center for Papirkunst er grundlagt af Bit-Denmark ApS i samarbejde med Den almene Fond for Psaligrafisk Kunst.

Else Marie Bukdahl, Anne Vilsbøll og Anni G. Walther

Joensuu Art Museum, Finland; Paparsbruk Museet, Sverige; Senter for imateriell kulturarv, Norge og Center for Papirkunst, Danmark.

Tak til alle der har støttet Center for Papirkunst. Henvend dig og hør om mulighederne for at blive sponsor hos Center for Papirkunst.

Når du køber et årskort hos Center for Papirkunst er du med til at støtte centeret for fremtiden. Et årskort koster 250.- og giver følgende fordele:

Disse arrangementer og mange flere kan du opleve i løbet af året:

Årskortet er i visitkortformat let at tage med!

Årskortet kan tegnes som gavekort og købes i vores butik.
Årskortet er gyldigt fra d. 1/1 til d. 31/12 i indløsningsåret.

Kontakt

Kontakt

Har du spørgsmål, kommentarer eller forespørgsler, er du velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Presse

Center for Papirkunst udsender løbende pressemeddelelser. Ønsker du at modtage pressemeddelelser fra Center for Papirkunst? Send en mail til info@centerforpapirkunst.dk med oplysninger: dit navn, dit medie, email til modtagelse.

Privatpersoner kan skrive sig op til at modtage centerets nyhedsbrev som udkommer ca. 6 gange årligt med information om nye udstillinger, events og meget mere.

Omvisninger

Omvisninger kan bestilles på info@centerforpapirkunst.dk eller +45 60129492. Oplys dato for jeres besøg samt antal gæster. Grupper fra 20 personer har mulighed for at opnå rabat.

 

Instagram

https://www.instagram.com/centerforpaperart/

 

#centerforpaperart#bitvejle#slowart